Lajme — October 15, 2017 at 5:04 pm

Kjo është arsyeja pse femra nuk e harron kurrë atë që i merr virgjërinë

Të gjithë e dimë atë shprehjen dashuria e parë nuk harrohet kurrë dhe kjo vlen si për meshkujt ashtu edhe për femrat. Por marrëdhënia e parë seksuale është më e vështirë për t’u harruar nga femrat sesa nga meshkujt.Gjatë aktit seksual në trurin e femrës çlirohet një hormon, i cili quhet hoptioksitoinë. Ky hormon bën që kujtesën e femrës, të ruhen ndjesitë që ka ndjerë gjatë aktit dhe është shumë e vështirë për t’i harruar. Ky fakt është bërë i ditur nga një studim britanik.Ndërsa në trupin e mashkullit vetëm gjatë orgazmës çlirohet një hormon i quajtur oksitoinë, i cili ndihmon vetëm në krijimin e ndjenjës së atashimit tek mashkulli.Për më shumë lexo më poshtë: