Koha — February 25, 2018 at 10:05 pm

Çka do të ndodh nëse hani bukën e mykur

Ndryshe nga ushqimi i prishur, ky lloj i mykut nuk ka erë, dhe qëndron sipër ushqimit, kështu që nuk paraqet problem të hahet, sidomos kur ky produkt është bukë.Mirëpo çka do të ndodhë nëse e hamë atë lloj buke?Ekspertët thonë se nuk ka ndonjë përgjigje konkrete për këtë, ndërsa rreziku për shëndetit është i njëjtë sikur të pini ujë nga burime të panjohura dhe të pa pastruar.
“Myku në vete nuk është helmues. Ekzistojnë shumë lloje, dhe vetëm disa prej tyre mund të jenë të dëmshme për shëndetin “, shpjegon mikrobiologu Randy Vorobo i Universitetit Cornell.
Mos e nuhatni mykun.Vorobo vëren se myku kurrë nuk duhet të nuhatet sepse mund të shkaktojë sëmundje të frymëmarrjes. Buka me një sasi të vogël të mykut të bardhë dhe të kaltër mund të shpëtohet, por meqë mund të zgjerohet lehtësisht, një centimetër duhet të pritet nën myk, pjesa tjetër mund të