Kuriozitete — February 25, 2018 at 10:09 pm

Çfarë i ndodhë bebes në orën e parë të jetës së vet?

Por ne shumë pak dëgjojmë për atë se çfarë i ndodhë bebes suaj kur të lindë, transmeton Telegrafi.
‘Play Like Mum’ kanë përgatitur një udhërrëfyes për të treguar se çfarë saktësisht i ndodh bebes gjatë orës së parë kur vjen në jetë.sekonda: Bebet kryesisht frymën e parë e marrin brenda 10 sekondave të lindjes dhe fillojnë të qajnë shumë, gjë e cila ua hap mushkëritë mirë. Ata gjithashtu ndjejnë sensacione për herë të parë, si të ftohtin, dritën dhe zhurmën.30 sekonda – 1 minutë: Beben do ta merrni në dorën sa më shpejt që është e mundur, të mbështjellë mirë dhe do të jeni në gjendje t’ia jepni përqafimin e parë kur edhe ia keni prerë kordonin e kërthizës. Kontakti lëkurë-lëkurë i mundëson bebes të adaptohet me jetën jashtë mitrës dhe i përgatitë për ushqimin e parë.minutë – 3 minuta: Bebja i nënshtrohet disa testeve për ta kontrolluar shëndetin. Testet përfshijnë matjen e peshës, frymëmarrjen, pulsin e zemrës, etj.
minuta: Gjatë këtyre testimeve, ju e vëreni se bebja ndalon së qari për rreth 30-40 sekonda dhe rri krejtësisht e qetë