Kuriozitete — February 25, 2018 at 9:57 pm

Çfarë duhet të hani për të bërë gjumë më të mirë?

Sipas statistikave, një pjesë e madhe e popullsisë në botë nuk bëjnë gjumë mjaftueshëm. Përderisa rekomandohet që t’i bëni deri në tetë orë gjumë brenda nate, një pjesë dërrmuese e njerëzve nuk i bëjnë as gjashtë orë gjumë.Ekspertët shëndetësorë tregojnë se mungesa e gjumit ka ndikim negativ në shëndetin dhe mirëqenien e njerëzve, transmeton Telegrafi.Por, si mund të bëjmë gjumë më të mirë? Duket se përgjigja gjendet në pjatat tona.Shumë vlera ushqyese luajnë rol në gjumë të shëndetshëm. Shtimi i këtyre nutrientëve është mënyra e mirë për ta rregulluar trupinTë pasura me magnez, bajamet nevojiten për gjumë kualitativ. Sipas anketimeve, trupi juaj me shumë gjasë ka mungesë magnezi, sepse rreth 80% e njerëzve nuk konsumojnë mjaftueshëm