Kuriozitete

by / on February 25, 2018 at 10:09 pm / in Kuriozitete

Çfarë i ndodhë bebes në orën e parë të jetës së vet?

Por ne shumë pak dëgjojmë për atë se çfarë i ndodhë bebes suaj kur të lindë, transmeton Telegrafi. ‘Play Like Mum’ kanë përgatitur një udhërrëfyes për të treguar se çfarë saktësisht i ndodh bebes gjatë orës së parë kur vjen në jetë.sekonda: Bebet kryesisht frymën e parë e marrin brenda 10 sekondave të lindjes dhe fillojnë të qajnë shumë, gjë […]

Read more ›
by / on February 25, 2018 at 10:03 pm / in Kuriozitete

Nuk ka gaz për Shqipërinë, TAP nuk mund të shfrytëzohet për mungesë rrjeti

Qeveria ka miratuar një strategji për ngritjen e një rrjeti vendas të shpërndarjes, por kjo kërkon do të kërkojë kohë dhe rreth 300 milionë Euro fonde.Me kalimin e gazsjellësit TAP në vendin tonë, Shqipëria bëhet pjesë e rrjetit europian të gazit natyror, por kjo nuk do të thotë se ky burim energjie mund të përdoret menjëherë për nevojat e vendit, […]

Read more ›
by / on February 25, 2018 at 9:59 pm / in Kuriozitete

Nuk ka rëndësi vetëm ajo çfarë hani – por edhe koha kur hani

Në përgjithësi, humbja e peshës vjen si rezultat i konsumimit të më pak kalorive sesa që digjni – por edhe lloji i kalorive dhe koha kur i konsumoni luan rol të madh.Sipas modelit të fitnesit dhe nutricionistit Mark Robinson, koha kur i hani shujtat është çelësi për shëndetin e përgjithshëm dhe për humbje të peshës, transmeton Telegrafi.“Thjesht nuk mund të […]

Read more ›
by / on February 25, 2018 at 9:57 pm / in Kuriozitete

Çfarë duhet të hani për të bërë gjumë më të mirë?

Sipas statistikave, një pjesë e madhe e popullsisë në botë nuk bëjnë gjumë mjaftueshëm. Përderisa rekomandohet që t’i bëni deri në tetë orë gjumë brenda nate, një pjesë dërrmuese e njerëzve nuk i bëjnë as gjashtë orë gjumë.Ekspertët shëndetësorë tregojnë se mungesa e gjumit ka ndikim negativ në shëndetin dhe mirëqenien e njerëzve, transmeton Telegrafi.Por, si mund të bëjmë gjumë […]

Read more ›